fredag den 30. oktober 2009

Småk poesi

I går sad jeg ved siden af min bedste ven, som altid tegner på sine papirer i timerne. I går tegnede han en lille mand med numsen bar, og det inspirerede mig til følgende smukke sag:

Det smukkeste i verden,
er, når en mand
tager underbukserne af,
står på ét enkelt ben og
med sin vaklen får
den bløde pik til at
dingle let


Så flot kan det siges.

God weekend til alle.

søndag den 25. oktober 2009

Montage

Når man ser film og fjernsyn, kan man godt regne med, at alt det, som er svært for vor kære protagonist (jojo, det er skam et fint ord for 'hovedperson') går hurtigt over.

Eller måske ikke direkte hurtigt, men i hvert fald let og lidt legende.
Montage er kodeordet!

Montager er de der dele af film, hvor en masse ting foregår, nogenlunde på samme tid, mens der kører musik henover, så man ikke kan høre, at protagonisten (den er altså god nok) brokker sig, tuder, piver, og er elendig over alt det svære. Generelt ser de heller aldrig plagede ud i montagen. De læser deres franske grammatik, de køøøøøører rundt i bilen for at få tjek på det, de vejer for og imod, laver lister, går ture, påvirkes, bedømmer, grubler og finder ud.

Når montagen slutter, er det svære også slut. Vor helt har lært sig nok til eksamen, har taget den store beslutning, har afklaret sine følelser, har fået tjek på sig selv, prioriteter og ikke mindst life itself.

Og selvfølgelig går det hele. Alt ubehaget og det fæle bliver erstattet af et eller andet nyt, som er glad og lykkeligt og til fuld tilfredshed.

Ude i virkeligheden er der ikke noget soundtrack. Der er ingen montager, hvor man på tre-fem minutter ser os lære alt det vigtige, som får livet på rette spor. Der er kun tid, trængsler og tårer.

Ude i virkeligheden koster det noget at blive klogere, at lære noget, at komme videre.

Ude i virkeligheden er det meget nemt at ønske, man var i en film.

tirsdag den 13. oktober 2009

En nat vi sent glemmer. Eller allerede har blacked out.

I lørdags var der kagekalas hos Anarkisten. Og det var dejligt som altid.

Især fordi jeg fik smagt en græskartærte, som var fuldkommen guddommelig. Hvilket var lidt af en overraskelse, fordi dem jeg hidtil har smagt, har været fuldkommen elendige. Men Sif kan bage en tærte, kan hun. Og butternut squash er Dronningen af græskar!

Men især også fordi jeg først kom hjem kl. 7 søndag morgen efter en heftig nat i byen med masser af sjov, grin, fjolleri, diskussion, spillen komedie og en lille smule opkast. På skoene.

What - me? Nooooo.

....ikke særlig meget da!

Byturen var spas, men der er en tabsliste. Og den kommer her:

1. Al sund fornuft. Hvilket resulterede i to punkter på listen;
2. Alt alt alt for mange penge OG
3. Mit helbred. Som jo netop var på vej op. Nu er min stemme væk. Igen.
4. Verdens bedste læbepomade! Fra Origins. For dyr til, at jeg kan købe en ny, nu hvor jeg har brugt så mange penge på druk og ballade.
5. Alt hvad der var feminint ved mig.

Det sidste er dog kommet igen faktisk, det var mest en midlertidig ting, som ligeså stille løb ud af mig, samtidig med at de dyre dråber løb ind.

I forbindelse med dyre dråber vil jeg rigtig gerne anbefale to ting:

1. Kwak med pilsner på Bryggeriet. 120,- bobs for en liter fadøl, der smager så englene synger.
2. Long Island Ice Tea på Fidels. Forfærdeligt forførende og farlig. Drøndejlig.

Og herefter følger en advarsel:
Kombinationen af tre af de der Kwak-øl og to LIITs kan resultere i et virkeligt nasty gulv på et diskotekstoilet. Men man kan lyve sig ud af det ved at fortælle de ventende piger i køen, at det var sådan, da man kom, og at man holdt vejret og mest trådte på venstre side af toilettet, mens man vrænger ansigt, så de forstår, at det ikke var lækkert, men når man skal tisse, så skal man jo. Det holder dog kun, hvis man husker at tørre oversiden af sin sko godt af, før man kommer ud.

Endnu en advarsel:
Hvis det er dig, det handler om i advarslen foroven, så har du en rigtig led søndag forude. Mere opkast, hovedpine, kvalme en masse, ikke i stand til at spise eller drikke i mange timer, rysten i hele kroppen, koldsved, sved, uro i kroppen, ingen hvile...og what not. Måske især det sidste.
Man kan godt overleve det. Men man er meget, meget ynkelig.

Nu er næste uge godt i gang, jeg har tilmeldt mig næste omgang kagefest hos Anarkisten og er levendne endnu en gang. Og færdig med selvynkende tømmermænd. For nu i hvert fald.

God efterårsferie alle sammen. Nyd solskinnet.



onsdag den 7. oktober 2009

Lærepenge

Jeg har været på en uges ferie i Tyrkiet. Det har været sjovt, dejligt, lidt hårdt, skønt, varmt, svedigt, overmættende, skuffende, fantastisk og alt muligt.

Men hvad har jeg lært af det...er det ikke det, man altid skal finde ud af, når man prøver ting, hmmn?

1- Køb en bikini med stramme stropper. Det er så forbandet uchikt at vise patter hver gang, man ryger i havet eller poolen. Især når kærestens lillebror snorkler lige ved siden af!

2- Tyrkerne er rigtig gode til at lave fine kager. Med frugt, med gele, med flødeskum, med små, fine bær, uuuuhh de ser godt ud. Men de smager skidt. Vores hotelbuffet bugnede både til frokost og aften af de her fine kager. Og hver eneste gang prøvede jeg dem, men de smagte hver gang helt forkert. Enten af ingenting, af frugter jeg aldrig er stødt på før eller af kunstig smag. Æv. (Godt jeg får rætti kage på lørdag!)

3- Hvis man hører en god tyrkisk sang, skal man huske at spørge, mens den spiller, hvad det er. For det er jævnt svært at finde den, når man først er kommet hjem og sidder og glor på youtube - i øvrigt uden at kunne tyrkisk.

4- Man skal huske ansigtet, når man smører sig ind i solcreme. Sagde damen med den røde, skallende næse.

5- Man skal holde GOD afstand til sløje svigerinder! Sagde damen, da hun var vel hjemme med en ond, ond forkølelse.

6- Atatürk var en spændende og fremsynet mand, som allerede fra 1923 forberedte Tyrkiet på medlemskab i EU. Sådan da.

7- Man kan godt opkalde turist-byer efter underlige ting. Nabobyen hed Gümbet, hvilket betyder cisterne. Yes sir.

8- Jeg ér faktisk sej nok til at hoppe i vandet fra en båd, selvom jeg ikke kan vade længere ud fra en strand end til vandet når brystet uden at gå i panik. Det er noget helt andet, når man bare véd, at der er 5 meter til bunden og man derfor kun har sig selv til hjælp.

9- det er slet ikke løgn, når jeg siger, jeg er en habil svømmer. Jeg vidste bare ikke, at jeg faktisk var så god!

10- Drik ikke øl i varmen. Selvom det åbenbart er lys øl, som på ingen måde påvirker de andre, betyder det ikke, at du ikke bliver standervissen af 3/4 glas.

11- Læg ikke penge til housekeeping. De kvitterer med det kedeligste håndklædeshow nogensinde. I modsætning til de dage, hvor vi ikke lagde penge til dem, hvor vi fik sløjfer, hjerter og andet godt.

12- Flodskildpadder er rigtig store og enormt fantastiske at få øje på!

13- Hvis man skal bo på Diamond of Bodrum, skal man helst bo på 3. sal.


That's all folks, nu vil damen her gå ind og pleje den der lede forkølelse.